Friday, April 04, 2014

Denaihati Sepanjang 2012-2014

Disebabkan ada masa terluang ni saya join lagi Contest anjuran Denaihati. Tapi kena buat homework sikit untuk join contest ni.  Syarat yang sangat rumit, nak kena baca semua entri Blog Denaihati dari tahun 2012 sehingga 2014 (beratus-ratus entri). Sambil buat ni terbaca lah entri lama yang pernah ambil bahagian bagi pendapat dan komen antara nya Kisah Secebis Hati yang ada 19 part kesemuanya, bila baca entri macam tu biasalah kita kan Manusia (Hamba Allah) akan rasa tersentuh. Saya rasa yang lain pun akan turut merasa benda yang sama.


Selain dari itu, saya dapat baca balik entri iPhone 5 Gadget Impian dan Contest Gadget Impian anjuran Denaihati dan Penaja bersama dari Eizil.com, Anarm.net, eQurban.com, Jerungperkasa.com, Kedai Kak Siti, Rakan Niaga Al Ansar dan Serverfreak. Rasa kecewa tak sebab tak tersenarai dan tidak berpeluang utk memenangi Contest sedemikian. Tapi takpe sekarang dah pakai iPhone 5s hasil kumpul duit sendiri. Dan sepanjang masa tersebut Denaihati telah membuat posting dari pelbagai jenis artikel, antaranya dari 



Dan itu adalah sebahagian posting Denaihati yang dari pelbagai jenis bacaan utk semua pembaca. Dan sekarang kita pergi ke hasil carian (homework tersebut), sebenarnya susah juga bila nak baca dan lihat berapa banyak artikel ini telah disebarkan. Kalau nak senang kita baca sambil lihat. Pada mulanya saya beranggapan Artikel Denaihati hanya akan dikongsikan sebanyak dalam 200-300 tetapi sangkaan saya meleset sebab ada yang telah disebarkan melebihi 1000 ribu. Gambar di bawah adalah percubaan untuk menyenaraikan 5 entri yang paling banyak disebarkan (gagal sebab ada lebih lagi dari 1.6K tersebut).




CUBAAN AWAL

JAWAPAN : Dan yang dibawah ini adalag 5 entri yang paling banyak di sebarkan dari tahun 2012 sehingga 2014. Dengan membaca dan klik beratus-ratus link Denaihati ianya membantu menaikkan trafik Blog Denaihati. Win Win Situation, Denaihati beri kami hadiah kami beri secara lain pula. 


Artikel diatas ini telah disebarkan sebanyak 9400, mungkin pada masa bulan Ramadhan tersebut post seperti ini menarik minat pembaca atau sesiapa utk Google dan menyebarkan ia. Tidak lupa juga Artikel di bawah ini telah disebarkan sebanyak 4800, walaupun Buffet Ramadhan Hotel dan Restoren Malaysia tidak tertumpu satu musim tetapi ramai akan membuat carian dan berkongsi sesama mereka.



AES dulu kecoh dengan isu AES ini, AES tak adil dan menguntungkan sesetengah pihak sahaja. Disebabkan mereka takut kenderaan mereka terkena FLASH semasa memandu di Highway terus mereka ingin tahu adakah mereka terkena saman atau tidak. Jadi sebaran dilakukan.


Dua Artikel dari sudut Agama yang mendapat sebaran terbanyak. Peluang utk melakukan Aqiqah dengan mudah disamping mendapat Pahala akan terus dikongsikan (Benda baik akan dikongsikan)

1 comment:

  1. A very interesting and nice blog.
    Greetings from Portugal

    Paulo Gonçalves
    http://viajaredescobrir.blogspot.com

    ReplyDelete