Wednesday, April 02, 2014

Buku Denaihati Cara Berkongsi Ilmu

Denaihati dengan produk barunya Buku Denaihati (boleh dapatkan di Kedai Denaihati, beli sementara stok masih ada) yang memberi focus dalam memberi TIPS BLOGGING. Semua boleh lihat apabila Denaihati buat artikel Tips Buat Duit (Buat Duit dengan blog hanya dari Iklan, Pelaburan Hartanah peluang buat duit, Buat Duit Dengan Blog) atau Tips Meningkatkan Ranking Alexa ramai yang berminat berdasarkan komen dan artikel yang disebarkan dalam media social. Maklumlah DUIT kan penting dan cara untuk mendapatkan DUIT pun penting, ini dipanggil USAHA.

buku-denaihati-mockup2

Buku Denaihati yang di bahagikan kepada beberapa bahagian :
  1. Artikel pemenang Contest Yeo’s
  2. Hidup untuk memberi
  3. Blogging
  4. Kisah keluarga
  5. Kembara dunia
  6. Berani Gagal
  7. Aktiviti

Boleh dikatakan buku tersebut merangkumi semua benda, ia tidak tertumpu kepada dunia Blogging semata-mata. Mengunakan slogan HIDUPKAN UNTUK MEMBERI, Denaihati menggunakan peluang yg ada mnegeluarkan buku ini dan menjayakan Contest yang menjanjikan CASH PRIZE, kalau kira memang banyak duit telah diberikan kepada peserta atau pembaca blog.

Maybe its way how Denaihati treat others and believe what Allah will reward him later. 

Dalam senarai blogger yang hebat yang tersenarai dalam Buku Denaihati ada 2-3 blog yang selalu saya baca. Blog mereka penuh dengan informasi yang berguna. 
Blog yang ni mesti lah selalu baca kalau tak memang tak tahu semua contest atau Buku Denaihati ni.

Profile Image
Blog Engineer ni blog yang saya akan baca, sbb hasil penulisan Bro Ariff ni dalam perspektif Gen Y (people born between the 1980’s and the year 2000) tu sendiri. Gaya penulisan dan segala post benefit to me. Contoh article yang saya rasa Gen Y lain boleh baca : Bajet 2014: RM500 Percuma Untuk Tabungan Persaraan Anda, 5 Fasa Kekayaan yang Perlu Dikawal untuk Berjaya dalam Hidup dan article yang lain. Saya rasa Bro Ariff tahu apa yang Gen Y perlu tahu. Segment paling best ialah Pesronal Finance.
abangensem.com

Blog ni kalau tak baca rugi, orang kaya hartnah kot. Banyak ilmu hartanah free dlm blog beliau. Nak ilmu power kena pergi Seminar Hartanah dengan abang Ensem lah. For me, walaupun saya student tak salah pun nak baca blog macam ni. It will motivate you to make money.

Blog ni pun boleh tahan lawak, kalau dulu ada baca post Eyriqazz dengan Arwah Jejai. Lawak dalam persahabatan. Banyak buat contest dan banyak share macam mana nak buat aduan kalau kita rasa tertipu dan yang paling penting review pasal makanan.

Ni kalau tak baca memang tak sah. Gosip artis mesti lah kena baca.

Abang hebat SEO, semua contest SEO semua dia masuk. Dan dia pernah share dengan berblogging ni dia dapat langsaikan hutan PTPTN beliau. Siapa kata main blog tak boleh buat duit. Kena tahu kaedah yang betul.

Kenal sebab dia nyanyi balik masa malam anugerah

0 Comments:

Post a Comment