Thursday, October 20, 2011

Guna PTPTN beli Emas

Salam. Hari ini saya ingin kongsikan cara untuk menggunakan Duit Pinjaman PTPTN dengan berfaedah. Antaranya simpan di ASB, EMAS, Tabung Haji dan lain-lain. Secara kasarnya seorang pelajar akan mendapat Rm2000++ selepas tolak yuran. Gunakan 50% dari Rm2000 tadi iaitu sebanyak Rm1000 untuk membuat pelaburan dalam EMAS. Dengan Rm1000 anda boleh dapat at least 6 gram emas.



Bayangkan Satu Semester 6 Gram emas, 6 Semester sudah menjadi 36 Gram emas. Jadi kita boleh menampakkan hasil dengan pinjaman PTPTN kita itu. 

8 comments:

  1. http://wanwidget.com
    simple tapi memang aku setuju cara nih

    ReplyDelete
  2. betul tu...

    sya harap sgt kelebihan internet skang ni dimanfaatkan studnet utk cari ilmu berkaitan simapanan dan pelaburan...

    rugi klu duit tu abis cam tu jek...

    ReplyDelete
  3. betul apa yg kau cakap tu .. walaupun aku masih budak sekolah menengah, memang patut pun pelajar guna duit PTPTN untuk melabur.. kalau melabur emas lagi untung.. harga tengah naik skrang ni :)

    Jom dapatkan ikon laman sosial yang comel2 kat SINI(ada 50 set, pilih mana yang berkenan :D )

    ReplyDelete
  4. Ermmm... menarik. bro beli kat bank mana ya?

    ReplyDelete
  5. Oh!Puchong : Beli di Maybank. Minimum 1 gram je pun dah boleh.

    Mohd Zakwan : Yup. Barulah nampak dekat mana duit PTPTN tu di gunakan.

    mamaNoriz : Kelebihan Internet yang ada ni memang patut di full utilize. Cari ilmu bagaimana nak invest duit. But jangan masuk MLM seperti SCORE-A, MyMode or yang jual-jual barang.

    Lagi satu, jauhkan lah dari pelaburan Emas yang memberikan dividen bulanan sebanyak Rm450-Rm500. Sebab company ni tak de lesen dari Bank Negara. :)

    ReplyDelete
  6. setuju tetapi kena selidik betul2 sebelum buat pelaburan =)

    www.anastasyea.com

    ReplyDelete
  7. Boleh buat pelaburan..tapi kena pada masanya. Masa sekarang rm1000 sbulan pun xcukup kalau hidup sebagai student. Nak buat boleh tapi mesti ade pendapatan lain contohnue kerja part time

    ReplyDelete
  8. Boleh buat pelaburan..tapi kena pada masanya. Masa sekarang rm1000 sbulan pun xcukup kalau hidup sebagai student. Nak buat boleh tapi mesti ade pendapatan lain contohnue kerja part time

    ReplyDelete