Wednesday, August 24, 2011

Siapa Blogger Traffic Hunter

Tertarik untuk membuat post ini kerana ramai blogger membuat kenyataan selepas Denaihati membuat dua post dalam hari yang sama iaitu Blogger Traffik Hunter dan Siapa Blogger Traffik Hunter. Basically mereka ini adalah blogger-blogger yang mengejar trafik. To be frank i'me one of them. But tak de lah dengan post bukan-bukan dapat menarik visitor-visitor dan menaikkan traffic. But i'm admit what Blogger Piratz said in Denaihati's comment is true.

1. menghantar kemaskini entri keatas semua page, group, dan profile blogger/kumpulan/personal yang popular. kerana, orang tersebut mempunyai ramai kawan dan pengikut. yang menerima akibatnya adalah mereka yang ‘like’, ‘join’, dan juga rakan2 personal tersebut.

3. melakukan tajuk entri yang berunsur lucah tetapi kandungan didalam entri tiada kena mengena dengan tajuk. Tajuk lucah digunakan bagi menarik minat orang untuk baca. Setiap orang tak kira jantina pasti ada perasaan ingin tahu. Apa yang aku nak tegur mengenai point ini, bagaimana earning yang diterima jika mereka melakukan pernipuan. memang dosa pahala, halal haram itu kerja Allah. Tapi kita boleh tahu mana yang baik dan yang buruk..

Sepatutnya jika kita nak jadi Blogger Traffic Hunter bak kata Pacifista kita kena mengikut cara yang betul dan janganlah menjadi seperti blogger yang gila traffic means meraka yang yang mnulis cerita yang berunsurkan lucah. Comment Pacifista di Denaihati

actually benda ni macam kita cari rezeki dengan bekerja jugak la, maksud aku selain dari blogger sepenuh masa atau separuh masa ni. Allah dah kata, kejarlah dan carilah kekayaan di dunia tapi jangan lupa akan bekalan di akhirat. maksudnya Allah nak kita kejar jugak akhirat dalam kita kejar dunia. semua ni benar selagi kita tak melampaui batas.bila dah melampaui batas, jangan kata Allah, manusia pun tak suka…

Pandangan SyazwanSarawak : Setiap blogger tu traffic hunter dan tidak semua yang gila traffic. And from his observation he concluded that semua blog blogger gila traffic menulis without passion.

Bagi aku, setiap blogger mempunya penilaian masing-masing tentang Siapa Blogger Traffic Hunter. Dan ada cara untuk menegur blogger traffic hunter iaitu dengan slow talk dengan mereka (jangan main serbu je, adab kan ada). Dan siapa tak nak traffic tinggi kan, kalau traffic tinggi orang pun yakin dengan blog kita. By the way post yang dibuat Denaihati amat menarik sekali dah di harap dapat terungkai Siapakah Blogger Traffic Hunter 

:)

6 comments:

  1. bersederhanalah dalam apa jua hal.Insya Allah, Allah akan tunjukkan jalan kebahagiaan :D
    Terima kasih untuk backlinks tu bro :D

    ReplyDelete
  2. Pacifista-X : betul tu. Bersedeha dan ikhlas.
    You're welcome :)

    ReplyDelete
  3. pada pandangan aku, sape yang buat blog, yang letak iklan, dah tentunya mengejar trafik.. kan? tapi... cari trafik dengan cara menipu(tajuk lain, entri langsung takde kena mengena),sampai bila boleh bertahan?sampai satu masa, org tengok tajuk, tengok blog die, langsung dah taknak singgah... dah tau dah.. akhirnya? merudum gak trafik tu kan?

    ReplyDelete
  4. Emm.. entah la. Nak kata gila trafik pun salah. Tak gila trafik pun salah. (",)

    www.anastasyea.com

    ReplyDelete
  5. traffik prkara wajib dalam dunia siber..mana2 mahukan traffik namun cara dpatan tuyang penting kalu nk cepat mainkan aje berita semasa :)

    Dapat Jemputan Berbuka Puasa Bersama DiGi dan Nuffnang

    ReplyDelete
  6. susah lah nak komen lebey2, nanti ada blogger yang kecik hati. ni nak raya malas nak kecilkan hati orang.hahaha!!ok, tipu jer :P

    for me, berblog ni depends lah kat org. ada blogger suke pada glamour.jadi dia xkisah sgt psl duit. blog dia ikut syok sendiri tapi maybe sebab dia pun ada rupa pr kelebihan jd orang akan masuk blog dia SENDIRI. trafik naik sendiri. ada pulak, blogger yg mmg nk cr income lebey. maybe die mmg bergantung pd duit blog untuk hidup (think +ve) so, die kene jd trafic hunter. hehehe. anggap je macam tu.

    tp, kalau sy sendiri berpada2 nak cr trafik tu. jgn sampai orang lain annoying/xselesa or apa2 sajelah ;)

    ReplyDelete