Monday, August 22, 2011

Insentif Tunai dan Rewards dari Blogger Otai

1. Insentif Tunai Untuk Setiap Traffik ke blog Denaihati

 Banner

Tujuan Inseftif
  • memberi motivasi rakan blogger berkarya dengan lebih baik mengikut teknik blogging yang betul. 
  • meningkatkan trafik yang akan menyumbang link referrer yang tinggi kepada blog denaihati.
Cara Pengiraan
  • Traffik dari blog FREE DOWNLOAD (contoh)  3162 x Rm0.02 = Insentif bulan tersebut adalah Rm62.43
  • Seandainya blog FREE DOWNLOAD (contoh) menyumbangkan traffic 10,000, then inseftinya 10,000 x Rm0.02 = Rm200

Cara Mendapatkan Ganjaran
  • mengunjungi blog Denaihati
  • meninggalkan komen
  • menekan butang like
  • Retweet
  • menekan butang Google +
*akaun facebook, twitter dan google + diperlukan. (Lakukan setiap hari)

Ganjaran 
  • Rm100 (Cash)
  • Rm50 (Prepaid)
  • Rm30 (Prepaid)

3. Bonus Pacifista

Cara Mendapatkan Ganjaran 
  • mengunjungi blog Pacificta
  • meninggalkan komen
  • menekan butang like
  • Retweet
  • menekan butang Google +
*akaun facebook, twitter dan google + diperlukan. (Lakukan setiap hari) Lebih kurang 500 points setiap hari.

Ganjaran 
  • Rm500 (Cash)
  • External Hard Disk 500G
  • Pendrive 16G
  • Avira Premium Security Suite
  • Kaspersky Internet Security
  • Rm10
Bonus


Cara Mendapatkan Ganjaran 

  • mengunjungi blog Amanz
  • meninggalkan komen
  • menekan butang like
  • Retweet
  • menekan butang Google +
*akaun facebook, twitter dan google + diperlukan. (Lakukan setiap hari)



Ganjaran 

  • Baju T-Ekslusif
  • Baju T
  • Hosting 5G
  • Diskaun Rm50 (Design Kad &Website Kahwin)
  • Percuma keahlian Ekslusif sehingga December2011
  • Kupon Mcdonalds Rm5


Cara Mendapatkan Ganjaran 
  • mengunjungi blog AriffShah
  • meninggalkan komen
  • menekan butang like
  • Retweet
  • menekan butang Google +
*akaun facebook, twitter dan google + diperlukan. (Lakukan setiap hari) Lebih kurang 500 points setiap hari.

Ganjaran 
  • Rm10 (Cash/Prepaid)
  • Rm35 (Cash)

15 comments:

  1. Hans : kan, bila dia bagi giveaway or cash money. Lagi banyak pelawat masuk and rezeki bertambah :)

    ReplyDelete
  2. wah...meriah! tak setanding dengan yang lain :p

    ReplyDelete
  3. Pacifista-X : kau punya rewards paling gempak setakat ni ;p. Rm500 tu

    ReplyDelete
  4. insyaallah.ada rezeki lebih,boleh buat yg serupa :D

    ReplyDelete
  5. apapun terima kasih bro bloggerhowtt sebab buat entri khas berkenaan dengan bonus pacifista ni.baru je rancang nak buat 1 lagi contest untuk promote bonus pacifista ni :D

    ReplyDelete
  6. izwannizam ruslim : insyaallah, ada je rezeki nanti :)

    Pacifista-X : You're welcome :). Ohw nanti aku join contest tu.

    ReplyDelete
  7. setakat ni kat top 3 kat ariffshah.
    susah gak kalau takleh akses internet :\

    ReplyDelete
  8. Syazwan Sarawak : tulah kena dapat kan akses hari-hari tu. Setakat ni aku dah ada 8500 points kat ariffshah & 5000 points dekat denaihati & 3800 points dekat Pacifista. :)

    ReplyDelete
  9. haha banyak kau punya points.kadang2 internet tak dapat akses dekat ofis.terus kena potong ho3

    ReplyDelete
  10. izwannizam ruslim : Aku tengah cuti ni + internet 24 hours dekat rumah. Memang peluang besar lah nak kumpul ;p

    ReplyDelete
  11. semua dah hebat-hebat buat rewards ni kan?

    ReplyDelete
  12. Walaupun tak otai, saya nak maklumkan saya turut jalankan Rewards. :)

    ReplyDelete
  13. Adam Roslan : aku join rewards kau jugak, sorry tak buatkan link.

    ReplyDelete