Tuesday, August 16, 2011

#Astro Penipu

FUCK !!! Government dah kata tak boleh naikkan tariff. But still charge harga baru.


"Kabinet hari ini membuat keputusan untuk tidak membenarkan stesen televisyen berbayar Astro menaikkan tarif perkhidmatan mereka selagi tidak mendapat kebenaran daripada Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM), kata Menteri Penerangan Komunikasi dan Kebudayaan, Datuk Seri Dr Rais Yatim. 

Beliau berkata, isu tarif itu dibincangkan dalam mesyuarat Kabinet hari ini dan Kabinet berpendapat Astro tidak sewajarnya menaikkan apa pun tarif berkaitan perkhidmatan mereka pada waktu ini.
"Saya bersetuju untuk SKMM tidak membenarkan kenaikan sebarang tarif Astro kecuali ianya diluluskan oleh SKMM, dan mengikut kadar yang berpatutan, serta mengikut lunas undang-undang," katanya kepada pemberita selepas mempengerusikan mesyuarat pasca-Kabinet di Angkasapuri di sini, hari ini





Tetapi Astro masih mengenakan Tariff baru untuk 2 bulan bill BloggerHowtt. Pada 21/07/2011, Astro telah chargekan RM 64.60 untuk tarikh bil 13/07/2011 di akaun Maybank. Dan Astro #Fuck ni telah chargekan lagi RM 64.60 pada 16/08/2011 untuk tarikh bil 13/08/2011. Bila call Customer Service (Syazril no pekerja 76311) kata Astro boleh chargekan Tariff baru dan tidak sesama sekali akan refund duit pelanggan.

4 comments:

  1. aah betollll!!1 aku ade baca pasl nie.. astro tetap naikkan caj.. memang &$%$^%(8

    jemput ke :Kita dijadikan berpasangan versi kartun

    ReplyDelete
  2. rasa dah 2 bulan aku tak bayar astro.saja je nak test.tapi orang rumah lak yang mintak.terpaksa ku relakan.haha...

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum....

    Agaknya mereka naikkan juga caj perkhidmatan mungkin sebab kos "duit kopi" yang "perlu" mereka keluarkan sangat tinggi.... Bantuan dari syarikat-syarikat koporat seperti Astro ini amat diperlukan lebih-lebih lagi waktu pilihanraya... Jadi mereka anggap "fair and square..." lah jika naikkan harga....

    ReplyDelete
  4. astro cilaka, dh x lngan lagi... still ade hutang 45 rngit..
    aku buat bodo je dia bg penalty 500... ni yg terbaru RM 1045!! mmng setan yg direjam astro ni.. ASTERUK tau!!! sial kapitalis

    ReplyDelete