Thursday, November 25, 2010

Tips Nuffnang Untuk Beginner


-target traffik 50 UV dan konsisten seminggu. maknyanya korang kena rajin BW la.

-bila dah lepas 50 then target pulak 100 dan biar konsisten memanjang. jangan bagi drop pon.

-bila dah lepas 100 baru target 150 and so on.

-then maintan kan
its all about traffik. update survey tu paling kurang sebulan sekali pon takpe but make sure kena update la

tak tahu mana carik traffik? rajin-rajinkan la diri tu ping blog kat mana-mana. paling best kat gengblogger la sebab situ ada forum.

kalau innit kita just ping blog and terus blah. style "touch n go". tak bermakna pape.

pastu jangan pulak update seminggu sekali. cube try update sekali sehari dan biar konsisten selama sebulan. lepas publish ping, submit URL. biar konsisten sebulan barula pakcik kenal blog kita.

pastu nak kurangkan update jadi 2 hari sekali pon tak heran la.

Tips ni blogger amik dari komen dekat blog ini BUFFERED EARNING

10 comments:

  1. wah, siap boleh jadi entri gituu....haha
    ops, ade kena tambah situ. pakcik Google dan seangkatan dengannya... bukan 'pakcik' jer..

    yup, betul ckp sharinginfoz, konsisten tu penting.

    ReplyDelete
  2. sharinginfoz : tu mmg x dpt disnagkal

    bru MuJE...haha...sharing is caring between other bloggers...

    Lupe pulak...Ni comement kedua dri Bri MuJE

    ReplyDelete
  3. tq.submit url tu bleh buat tiap2 hari eh?

    ReplyDelete
  4. nas : klu kt GENG BLOGGER entri di submit sekali je mengikut latest entri blog & sama jugak utk INNIT NUFFNANG sekali post je

    ReplyDelete
  5. kena rajin blogwalking...hehe..

    ReplyDelete
  6. dulu rajin gak cari UV sampai 150 per day. skang dah malas. paling banyak pun 100 UV je.

    ReplyDelete
  7. puteri : ni blogger nk cri atleast 100 per day je

    ReplyDelete